måndag 31 januari 2011

Fiskgryta

En riktigt krämig och god gryta på 2 sorters fisk.

Till detta behövs: 4 port
400 g torskfilé
2 bitar laxfilé
1 purjolök
3 tomater
3 dl vispgrädde
1 ask creme bonjour (sv. peppar & dill)
1 lime - raspet av skalet
1 fiskbuljongtärning
1 örtbuljong tärning (basilika & timjan)
salt & peppar

Skolla och skala tomaterna, kärna ur dem och hacka i små bitar.
Strimla purjon och bryn den och tomaterna i en gryta.
Häll på grädde och ost. Tillsätt limeskal och buljongtärningarna. Låt puttra ca. 5 min.
Skär under tiden fisken i bitar.
Smaka av grytan med salt och peppar och ha i fisken. Rör så lite som möjligt så inte fisken mosar sig. Låt puttra tills fisken är färdig, några minuter räcker.

Servera med lime och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar